fredag 24 augusti 2012

En bok jag önskar att jag aldrig läst

Helgens tema för bokbloggsjerkan är

Vilka böcker önskar du att du ännu inte hade läst?

Jag kan faktiskt inte komma på så många. Jag brukar sluta läsa böcker som tråkar ut mig.

Men en bok jag önskar att jag aldrig läst är Smulklubbens skamlösa systrar av Mian Lodalen. Jag tycker Mian verkar vara ganska sympatisk och vad jag hört är faktiskt hennes senare böcker bättre, men de skamlösa systrarna dröjer sig kvar och har gjort att jag inte tagit upp någon av hennes senare böcker.

Det var allt för idag: men jag vill gärna ha exempel på Mindre genomtänkta översättningar.

Uppdatering:

Efter att till slut ha förstått frågan ... Det var ju tänkt att jag skulle nämna en favoritbok som jag önskar att jag hade kvar att läsa så tar jag Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov- jag har försökt läsa den igen men det funkar tyvärr inte, det blir inte alls lika roligt när jag vet handlingen.

17 kommentarer:

 1. Du tolkade frågan på ett helt annat sätt än vad jag gjorde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var trött och förvirrad ... men nu har jag uppdaterat.

   Radera
  2. Jag är väldigt sugen på att läsa Mästaren och Margarita. Jag har tänkt att jag ska göra det i flera år nu, men det har av någon anledning inte blivit av.

   Radera
 2. Med anledning av din fråga i en kommentar till mig och ditt svar så förstår jag att min frågeställning inte var helt klockren.

  Därför kommer frågan här formulerad på ett helt annat sätt: vilka böcker önskar du att du fortfarande inte hade läst, eftersom läsupplevelserna var något utöver det vanliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det Mästaren och Margarita!

   Radera
 3. Mästaren och Margarita blir något jag kan ha nöjet av att läsa för första gången åtminstone, eftersom jag inte ens har hört talas om den tidigare.

  SvaraRadera
 4. Jag som gillar Mians böcker om Smulklubben! Tycker de har en skön känsla och får mig att skratta flera gånger. Hennes andra böcker är bra, fast helt annorlunda. Mer allvarliga och ibland rätt tragiska.

  SvaraRadera
 5. Jag har fortfarnde Mästaren och Margarita framför mig, ser verkligen fram emot att läsa den!

  SvaraRadera
 6. Det är lite synd att man bara kan läsa en bok första gången en gång :)

  SvaraRadera
 7. Den har jag aldrig hört talas om ens, får kolla upp :)

  SvaraRadera
 8. "Djävulen och jag" sägs vara inspirerad av Mästaren och Margarita - som just handlar om när djävulen anländer till Moskva.

  http://www.youtube.com/watch?v=uUyXmL09jiw

  SvaraRadera
 9. Jag försökte mig på Mästaren och Margarita för ett tag sen men det gick inte alls. Har dock kvar den i bokhyllan för att ge den en ny chans när sinnesstämningen är lite mer passande. :)

  SvaraRadera
 10. Alltid spännande att få tips på böcker som man inte har läst, och än mindre har hört talas om tidigare. Jag gissar att jag kommer att ha många nya böcker att utforska när den här helgen är över. Underbart!

  SvaraRadera
 11. Nä, så kan det vara, att böckerna inte alls är de samma när man försöker läsa om dem.

  SvaraRadera
 12. Mästaren och Margarite var verkligen en underbar bok! Jag läste den för Engelskan i gymnasiet, roliga dagar!

  SvaraRadera
 13. Kan bara rätta in mig i ledet och tycka att Mästaren och Margarita var en fantastisk läsupplevelse!

  SvaraRadera
 14. jag förtår absolut att du önskar att du inte läst Mian Lodalen. Hon är så extremt tröttsam med sin sexistiska chargong (ja sexistisk, hon har ju bara vänt på steken, i hennes värld är det en viss typ av kvinnor som agerar "jägare" och tar för sig sexuellt och de har enchargong som mansgrisar och sen erövrar de då de lite mer "traditionellt kvinnliga brudarna" Så oehört tröttsamt och det är så märkligt att att ingen vågar säga något. Men jag vet hon är ju flata,vänster och feminist och då är det coolt och bete sig så... M
  ästaren och Margarita är bättre!

  SvaraRadera