fredag 17 augusti 2012

Att anteckna

I helgens bokbloggsjerka frågar Annika:

Hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande. 

Det beror lite på. Jag har nästan alltid med mig ett anteckningsblock när jag reser och läser, eller så har jag ett nära till hands. Ibland skriver jag direkt på datorn och startar ett dokument till stöd (jag har t ex dokument med detaljerade namn som "Bildspråk och aktiva verb i Pansarkryssaren av Molly Johnson"). Av någon anledning tillåter jag mig själv att klottra och stryka under i facklitteratur men undviker det i skönlitteratur (i allmänhet).



Sedan har jag långa att-göra-listor och lite strölappar som skräpar här och var.

För övrigt börjar jag så smått se fram emot bokmässan. Själv kommer jag ha en novell med i en antologi som släpps då. Släppefest blir det också!

8 kommentarer:

  1. Har du flera dokument då med olika funderingar? Det lät som ett rätt ambitiöst dokument;-) men det kanske ska bli mer än ett blogginlägg?
    Intressant att läsa hur du gör i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är är befriande att anteckna något, då kan jag släppa fokus på det i stället för att försöka komma ihåg bara i huvudet :)

    SvaraRadera
  3. Lite stödord ibland är inte fel. Annars antecknar jag väldigt sällan!

    SvaraRadera
  4. Jag antecknar aldrig när jag läser, läser för nöjes skull och skriver därefter en recension om boken fritt från hjärtat :)

    SvaraRadera
  5. På något sätt är det mer ok att anteckna i facklitteratur än vad det är i skönlitteratur. Jag gillar att anteckna. Spännande med antologin. Lycka till

    SvaraRadera
  6. Jag kan också anteckna i facklitteratur, om det har varit till skolan, men mina hundböcker till exempel skriver jag aldrig i, det skulle jag aldrig få för mig att göra.

    SvaraRadera
  7. Jag borde kanske bli bättre på att skriva upp ett par stödord. Jag har en bok som jag borde ha gjort det om, eftersom jag är lite osäker på vad jag borde skriva om den.

    SvaraRadera
  8. Egentligen är det konstigt varför man (jag också) tycker att det är OK att skriva och stryka under i kurslitteratur och fackböcker, men inte i skönlitteratur.

    SvaraRadera