fredag 29 januari 2016

Bokbloggsjerka, kostym och korrektur

"Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa."

Annika håller i jerkorna och helgens fråga vållade mig en del huvudbry:

"Har du någonsin läst en bok där det har hänt någonting som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?"

Min första tanke var: massvis med böcker!
Men det var svårare att faktiskt komma på några titlar.

Till slut kom jag fram till två, men svaren innebär att jag spoilar lite, så den som vet med sig att den vill läsa Neil Gaimans American Gods eller Strindbergs Fröken Julie för sluta läsa.

Utan att gå in på för många detaljer: i American Gods tycker jag det var jävligt synd att Lokes mästerliga plan inte fick fungera. Den borde funkat. Faktiskt, Neil Gaiman, om du kan svenska och läser det här. Det känns som om du våldförde dig på intrigen för att få den "goda" sidan att vinna.

I Fröken Julie var det helt oseriöst att Fröken Julie tar livet av sig. Okej, hon har haft ett mindre genomtänkt ligg med en av tjänstefolket, men det är väl ingen anledning att ta livet av sig? Va, Strindberg? Det tycker jag du får några märkliga gubbpoäng på. Strindberg förklarade det med att hon inte riktigt var sig själv eftersom hon hade mens. Jag vet inte. Kom igen.

Annars jobbar jag hemifrån i kostym idag. Det händer typ aldrig. Men det är en viktig dag.
Jag ska göra min sista läsning av boken, sedan läser förläggaren en gång till och sedan är det iväg till tryckeriet. Efter att ha läst Sara Abdollahis fantastiska intervju med Kajsa Ekis Ekman jobbade jag första delen av veckan i långkalsongerna, men det gick dåligt. Så idag är jag finklädd.
Hittills har det inte varit så effektivt. Jag har till exempel lagt 20 minuter på en selfie!
Dessutom tänkte jag inte på att ungarna smetat banan på spegeln.

20 kommentarer:

 1. Lycka till med boken!! Barn och speglar är ingen bra kombination :P Haha har inte läst Miss Julie men jag blev inte så imponerad av det du just berättade!

  SvaraRadera
 2. Jag tror du måste hitta kläderna som passar just dig och ditt skrivande :) Snygg kostym annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt en bra arbetsdag. Kanske ska fortsätta med kostym.

   Radera
 3. Fröken Julie tillhör favoriterna, innehåller allt; könsroller, klass, kärlek... fortfarande läsbar, görs filmer och teater hela tiden.

  SvaraRadera
 4. Jag kunde inte alls med Fröken Julie när jag läste den i skolan.

  SvaraRadera
 5. Pluspoäng till dej för Fröken Julie!

  SvaraRadera
 6. Pluspoäng till dej för Fröken Julie!

  SvaraRadera
 7. Det är inte helt lätt att komma ihåg titlarna.

  SvaraRadera
 8. Jag brukar köpa det mesta i böcker men klart hänga sig för en sådan skitsak, låter starkt.

  SvaraRadera
 9. Lite banan på spegeln är inte hela världen :) Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Lite banan på spegeln är inte hela världen :) Lycka till!

  SvaraRadera
 11. American Gods har jag fått rekommenderad men den är ju inte direkt få sidor...

  SvaraRadera
 12. du får nog tänka dig något mitt emellan. en klädsam joggingdress? och en selfie med lite smör? Strindberg och kvinnor - vad visste han? jag skulle också kunna ta ett snack med Neil Gaiman eftersom jag inte förstod något av The Ocean at the End of the Lane

  SvaraRadera
 13. Trodde en av poängerna med att jobba hemifrån var just att man kunde gå runt i mysbyxor hela dagarna :) Fröken Julie har jag bara sett som pjäs, men kan hålla med om att självmord inte känns som en klockren lösning...

  SvaraRadera
 14. Jag har inte läst någon av Neil Gaimans böcker, bara hans serieböcker om Sandman & co. Av ditt inlägg och av kommentaren här innan inser jag att jag i alla fall inte skall läsa de två böckerna av honom. Håller med dig om Fröken Julie, men den har sina kvaliteter ändå. Grattis till boken! Jobbar också på en som skall vara klar snart, men själv jobbar jag i fleecetröja :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. American Gods är klart läsvärd ändå, det är bara en pryl i slutet jag inte riktigt gillar. Och jag håller med om att Fröken Julie har kvaliteter också, ganska många faktiskt. I vanliga fall jobbar jag inte i kostym, men denna dag gjorde jag, och var ganska flitig också.
   Lycka till med det egna skrivandet!

   Radera