söndag 17 juni 2012

Brf Framsteget

Jag har läst på Författarskolan i Lund de senaste fyra terminerna och har alltså tagit examen för två veckor sedan. Under den tiden har jag jobbat på en bok med arbetsnamnet Brf Framsteget, som en del i utbildningen där examen innebär att boken blir godkänd av en handledare och en medbedömare. Manuset är sedan en månad tillbaka skickad till förlag. Jag tänkte nu dela med mig av fliktext och baksidestexten, samt den bild som fanns på fliken. Håll till godo!Henrik Johansson föddes i Dalsland 1973 och har bott i Malmö sedan 1994. Skrivandet är ett senkommet intresse men berättandet har alltid funnits där och finslipats bland grannar och arbetskamrater i landsbygd och i stad. Han har bland annat jobbat i bageri och tio år i restaurangbranschen. Henrik skriver regelbundet i tidningen Arbetaren där även hans första roman, köksdeckaren Av kött och blod gick som följetong sommaren 2011.

Brf Framsteget
Boendekultur! Framsteg! Positivt tänkande!
Kai Zenke har en vision. Han skall göra Framsteget till den bästa bostadsrättsföreningen i Malmö. Inspirationskällan är bilfirman Toyotas produktionssystem. För att nå sina mål är Kai tyvärr beroende av sina grannar: en dyslektisk sekreterare, en otrogen make, världens mest oekonomiska kassör, hustomten Vaste och många andra.
Snart börjar oförklarliga och katastrofala saker hända. Resultatet blir en accelererande fars där erotiska förvecklingar, kontrollbehov och rättshaverism driver de boende i Framsteget allt närmare stupet.
Brf Framsteget är en varm och träffsäker samtidssatir med övernaturliga inslag, en roman om små människor med stora planer.

Och hela avgångsklassen hittar ni här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar