fredag 19 februari 2016

Jerka 19-22 vabruari

Den uppmärksamme läsare ser det lilla skämtet i titeln (ouch, vad jag känner mig torr ibland) och så har det varit den senaste veckan. Vab - vård av barn. Det har inte varit så produktivt, jag har dock börjat på en ny dikt:

Vabruari är den grymmaste månaden, den driver
maten ur den lösa magen, blandar
feber och huvudvärk, kliar
ömma hudar med utslag.

Men nu var det bokbloggsjerka som gällde och Annika frågar:
 "hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta läsa bloggen. Hon vill även veta vad det är som driver dig till att blogga och hur mycket du tänker på dina läsare när du bloggar."

Många frågor på en gång. Och jag har ingen traditionell bokblogg, det är mer än blandning av vem jag är och vad jag sysslar med: jag skriver själv, läser och lär ut skrivande. Bloggen använder jag dels som ett slags öppet arkiv: jag publicerar (bl a recensioner) mig på rätt många olika ställen och här samlar jag allt, recensioner av mina egna verk, tankar om allt möjligt, skrivtips mm.

Jag tänker på mina läsare i egenskap av författare också, här ska till exempel finnas information om min pinfärska bok (som kom från tryckeriet i veckan, omslaget syns här nedan).

Jag försöker lägga upp något nytt varje vecka för att det ska vara lönt att komma hit. Jag svarar inte på alla kommentarer, men är det någon som har en fråga eller för ett resonemang brukar jag svara. Är det en bloggare som kommenterat brukar jag besöka bloggen. Jag anstränger mig inte jättemycket för att få nya läsare. Bloggen är mer till för dem som letar efter mig. Men brukar i alla fall länka till mina inlägg på twitter och facebook.

Det var väl allt!


18 kommentarer:

 1. En grej jag tror starkt på för att behålla läsare är väl just att ha ett någorlunda jämt flöde med inlägg - om det sen är ett om dagen, två i veckan eller vad som nu passar spelar nog mindre roll. Det viktiga är att läsaren upplever att man faktiskt håller liv i bloggen och lägger nån form av engagemang och är nogorlunda konsekvent.

  Riktigt läcker formgivning på omslaget förresten!

  SvaraRadera
 2. Det är svårt det där med att locka nya läsare, men det är nog faktiskt ännu svårare att behålla dem :)

  SvaraRadera
 3. jo, någorlunda regelbunden får man vara

  SvaraRadera
 4. Det viktigaste för att jag ska stanna hos en blogg ( utöver att innehållet intresserar mig naturligtvis ) är att den är konsekvent. Att det finns en regelbundenhet i uppadateringar, annars glömmer jag tyvärr att den finns.
  Snygg bok. :-)

  SvaraRadera
 5. Regelbundna inlägg är nog viktigt!

  SvaraRadera
 6. Undrar hur ofta man ska lägga ut nåt nytt för att det ska vara optimalt. Jag publicerar något så gott som varje dag, om inte jobbet lägger hinder ivägen så att tiden inte räcker till. Men ibland kan ju inspirationen/idéerna tryta också förstås! "Reklam" för egna böcker ägnar jag mig också åt. Funkar? Vet inte så noga.

  SvaraRadera
 7. Jag driver inte heller en traditionell bokblogg, men det mesta jag skriver om är relaterat till böcker och skrivande på ett eller annat sätt. Och jag borde absolut bli bättre på att integrera med läsarna.

  SvaraRadera
 8. Jag försöker vara konsekvent i hur ofta jag skriver. Tidigare försökte jag ett inlägg per dag, men nu gör jag mitt bästa för att ha ett inlägg per dag mellan måndag och fredag. Helgerna brukar använda till att skriva färdigt olika inlägg :)

  SvaraRadera
 9. Jag brukar också försöka lägga upp något eller några inlägg i veckan, oftast är det bokrelaterat, men inte alltid.

  SvaraRadera
 10. jag tror att det är viktigt att skriva något när en har lust att skriva något. det lustfyllda genomsyrar det en skriver och det lockar läsaren att komma tillbaka. tror jag.

  SvaraRadera
 11. Svar
  1. Det är en mjölbagge. En av dikterna handlar om en mjölbagge som förvandlas till en bagare. Jag har jobbat på bageri och en del av texterna utspelar sig där. Det är ju så att för på ett bageri är mjölbaggarna ohyra, men för baggarna är bageriet ett himmelrike.

   Radera
 12. Grattis till boken!
  Här har vi nog precis kommit in i vabuari. Fast barnen är för stora för att vi ska vara hemma. Inte så lätt att lämna en tonåring med över 40 grader...

  SvaraRadera
 13. Någon form av regelbundenhet är nog viktigt.

  Vad snygg boken är :)

  SvaraRadera
 14. En ny bok va roligt, så duktig du är. Februari är också trötthetsmånaden.

  SvaraRadera