måndag 15 april 2013

Av kött och blod: Omslag och baksidestextPå en rostfri arbetsbänk i ett restaurangkök i östra Malmö låg en golem: en stum, stark och själlös varelse skapad av människohand, byggd av kött. Köttmonstret väntade. En av restaurangens anställda skulle mördas.

Tempi Moderni går med vinst, men det räcker inte. Ledningen vill ha mer. Tempot höjs och inte en krona spenderas i onödan. Med kniven mot strupen blir personalens motstånd hårdare och hårdare. Till slut finns det ingen väg tillbaka. 

Av kött och blod är en nyskapande blandning av arbetarroman och deckare.

Henrik Johansson föddes i Dalsland 1973 och har bott i Malmö sedan 1994. Skrivandet är ett senkommet intresse men berättandet har alltid funnits där och finslipats bland grannar och arbetskamrater i landbygd och i stad. Han har bland annat jobbat på bageri och tio år som kock. Henrik skriver regelbundet krönikor i Arbetaren och har publicerat dikter och noveller i bland annat Folket i Bild. Av kött och blod är hans första roman.
Med efterord av Kristian Lundberg.
”En levande frustande absurd historia som ringlar sig fram och
låter oss se ett samtida Sverige som vi egentligen inte vill kännas
vid men som vi alla ändå blir en del av. Det är imponerande.”
– Kristian Lundberg, ur efterordet

(Det kommer gå att köpa boken från mitten av maj, bland annat på Bokus. Tänkte ändå att jag skulle visa upp mästerverket. Mer info kommer här på bloggen och på Federativs förlags hemsida.)


2 kommentarer:

  1. Grymt omslag! Ska bli spännande att läsa den :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska bli extremt kul att få den i handen första gången.

      Radera