fredag 11 januari 2013

Hat & bläck

I årets allra första bokbloggsjerka är frågan:

Vilken bok är du mest nyfiken på som kommer att komma ut under första halvan av det här året?

Mitt svar får bli Hat & bläck: en dialog om klasshat, litteratur och människans värde av Kristian Lundberg och Crister Enander, som kommer ut på h:ströms förlag.

På sätt och vis är det ett lite tråkigt svar, då jag har läst och uppskattar bägge författarna, men det gör också att jag är nyfiken på vad de har kokat ihop. Det låter som en mycket intressant dialog.

"Under ett drygt år brevväxlar vännerna Kristian Lundberg och Crister Enander om skiftande och aktuella frågor. Det är inte långt mellan Lund och Malmö där de bor, men dialogen spänner över vida områden. Litteraturen och livet. Vreden och vanmakten. Motståndet och moralen. De skriver om de utsatta och utfrusna, om det politiska och sociala ansvaret i dagens alltmer söndervittrande samhälle. Hat & bläck blandar det personliga med det politiska i ett engagerat samtal om den tid som är vår.
Boken Hat & bläck utkommer i mars."I övrigt har jag nyligen gått med i SkAlla (Skrivkooperativet Alla) och medlemmarna där har också en del boksläpp: t ex  Patrik Lundberg med  Gul utanpå. (Raben & Sjögren)
Gul utanpå är en berättelse om utanförskap. Om hur det är att inte känna sig hemma någonstans. Det är också en livsomvälvande resa och ett sökande. Efter rötter. Efter ursprung och efter tillhörighet.”

I mars debuterar Simon Felix Adler med sin roman Gör rätt på Kabusa Böcker. Som, om jag förstått det rätt, är en kärlekshistoria som utspelar sig under kravallerna i samband med EU-toppmötet i Göteborg 2001.

En bok som jag ser fram emot men inte är det minsta nyfiken på är min egen Av kött och blod, nu är baksidestext och omslag fixade så det rullar på.

8 kommentarer:

 1. Kul att det går framåt med din bok!

  SvaraRadera
 2. Jag är lite avundsjuk på din bok, måste erkännas ;) Vad spännande det måste vara att se den ta form!

  SvaraRadera
 3. Vad spännande det måste vara att det går framåt med din egen bok! :)

  SvaraRadera
 4. Brevväxling brukar kunna vara ett bra sätt att få fram ett budskap.
  Kul med din egen bok!

  SvaraRadera
 5. Åhja, kanske denna ännu mer än En hemstad... Kristian Lundberg är helt fantastisk, men Cristian Enander känner jag inte till. Ska absolut läsas! http://joakimdesign.com/kreativituren/bokbloggsjerka-langtans-bok/

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst Lundberg ännu och säger som Mia att jag inte känner till Enander. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. "Gul utanpå" är jag också nyfiken på.

  SvaraRadera
 8. Hat & bläck ska definitivt kollas upp! Och kul att det går framåt med din egen bok :)

  SvaraRadera