söndag 1 juli 2012

Anna Karenina - trailer för filmen

En medelålders bög sa en gång att medelålders bögar har samma killsmak som heterosexuella fjortistjejer, det kunde han förstå, medelålders kvinnor däremot hade smak som ... ja, de tycker Rolf Lassgård är sexig.
Själv är jag en medelålders författare in spe och förmodar att jag har samma litterära smak som tjugoåriga litteraturvetare.

Innan jag själv började skriva för två och ett halvt år sedan läste jag knappt alls men en av de böcker jag slet mitt hår över och kämpade mig igenom var Anna Karenina av Lev Tolstoj. Det tog mig en massa tid och tandagnissel och jag slutförde den inte för att det är en klassiker eller något sådant utan för någonstans kunde jag se att den hade helt andra kvalitéer än det mesta jag läst fram till dess. Den spelade i en annan division (det är ändå EM-final idag ...).

I alla fall, i början av nästa år kommer en filmatisering med Keira Knightley som Anna Karenina, Jude Law som hennes make och även ett par svenska i Alicia Vikander som Kitty och Bill Skarsgård som Captain Machouten (Vem fan är det? Jag minns inte den karaktären från boken!)

Den som vill se mig gråta eller bara vill se ett kostymdrama kan ju hänga med på bio när den går upp där.

Trailern:


6 kommentarer:

 1. Jag minns knappt boken, läste den för typ 30 år sedan och säkerligen gick det mesta mig förbi då i femtonårsåldern... Det vore läge att läsa om inför fimen. Helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvekar alltid inför att läsa om de böcker jag läste och gillade i ungdomen. Är rädd för att bli besviken.

   Radera
 2. Sv: Ja, handlingen utspelas i vår värld där den grekiska mytologin är en del av den. men vanliga människor vet inte om att de grekiska gudarna och allt de där finns på riktigt.
  Böckerna är riktigt bra :)

  SvaraRadera
 3. Åh! Det var en av mina favoritböcker under den perioden jag nästan uteslutande läste klassiker. Jag hoppas att de gör sin egen film, och inte sneglar för mycket på äldre filmatiseringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har själv inte sett någon av de tidigare filmatiseringarna. Något du rekommenderar?

   Radera
 4. Anna Karenina - en av mina absoluta favoriter när jag var yngre. Kul att dom gör en ny filmatisering av den - den måste jag bara se!

  SvaraRadera