måndag 23 april 2012

Världsbokdagen

Idag är det Världsbokdagen, något UNESCO kommit på. Jag läser och jobbar med text dagligen, så det är väl inget jag firar på något speciellt sätt. Men jag tänkte skriva vad jag just nu läser:

Flackland: Herta Müllers debutroman. Den har ett väldigt fängslande språk, rekommenderas varmt.

Bo bortom tullen av Stig Sjödin. Den här diktsamlingen är tyvärr utgiven i samarbete med Svenska Riksbyggen, och det lider den av. Illustrationerna (en till varje dikt) är nämligen "helt fristående från diktsviten. De visar miljöer från olika bostadsområden som Svenska Riksbyggen projekterat". Kort sagt så skär det sig ordentligt.

Sedan läser jag en tredje bok som passar fint för dagen: Böcker som samtalar - Intertextualitet, dialog, covers och kärlek av Lena Kjersén Edman. Den inspirerar till vidare läsning, visar upp det litterära arvet och visar hur berättelser omformas och dyker upp i nya skepnader. Rekommenderas!

Svd har en artikel om hur biblioteken firar Världsbokdagen.

Intressant? Klicka så får fler reda på det. Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

 1. Så glad jag blir nu,
  TACK Henrik!

  Lena Kjersén Edman

  SvaraRadera
 2. Ingen orsak utan tack själv!

  För mig som skriver är den inspirerande, delvis för att den ger nya uppslag, men också för att den visar att en jakt på originalitet i sig mest blir konstlad och fåfäng. Böckerna är ju originella även om man låter sig inspireras av de klassiska berättelserna eller de sju "grundhistorierna".

  SvaraRadera