fredag 1 november 2013

Boktrailers

För något år sedan deltog jag regelbundet i Annikas bokbloggsjerkor men med föräldraledighet och allt möjligt så blev det en lång paus: så nu önskar jag mig själv välkommen tillbaka!
Helgens fråga är:

Boktrailers bli allt vanligare men det är ingenting jag själv brukar titta på, men frågan är hur du ställer dig till dessa och om det finns någon trailer/några trailers som du tycker att vi bör se?

Jag brukar inte bry mig om att se eller leta efter trailers för böcker jag har tänkt läsa. Men springer jag på dem så kollar jag. Till min debutroman, Av kött och blod, gjorde vi ingen trailer: men till saken hör också att jag är rätt dåligt på allt sånt (har inte ens webcam). Jag är väl inte tillräckligt intresserad helt enkelt.

I lördags fick jag Amalthea Bokcafés pris för Årets skönlitterära bok, och en av de andra pristagarna var Henrik Bromander för hans serieroman Smålands mörker (som för övrigt kommer sättas upp som teater - kul!) och just trailern för den är faktiskt det bästa jag sett.

Den kanske har att göra med att serier är mer visuella, att en boktrailer för en serieroman är det bästa jag hittar
Bedöm själva:


8 kommentarer:

 1. Jag är likadan, inte så att jag letar upp dem för att kolla men om jag ramlar över någon så brukar jag kolla ibland :)

  SvaraRadera
 2. "Smålands mörker" verkar ju inte vara någon munter bok..Jag hör nog till dom som inte boktrailers riktigt når.

  SvaraRadera
 3. Serieromaner är inte något som jag fastnat för. Om jag ska tycka något om trailern, så tyckte jag att den var för lång.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte kolla ens när jag råkar på en boktrailer, bryr mig helt enkelt inte...

  SvaraRadera
 5. Nä för mig är nog boktips från släkt, vänner och andra bokbloggare det som får mig intresserad av en bok.

  SvaraRadera
 6. Jag kan väl egentligen inte förstå vad en trailer har med en bok att göra. Film är väl en sak, där kan man ju klippa ihop lite scener som liksom redan finns. Men en bok?

  SvaraRadera
 7. Nu har jag ju inte läst Smålands mörker, men det känns som att trailern avslöjar lite för mycket (samma problem som jag har med många filmtrailar).

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaka! I det här fallet så är det ju bilder från boken, och det innebär väl att det kanske är samma bilder som man får i huvudet? Men å andra sidan kanske man inte vill se så många bilder innan man läser boken?

  SvaraRadera