fredag 6 april 2012

Mitt bokarrangemang

Som ett deltagande i helgens bloggboksjerka skall jag svara på fråga:

Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?

Jag har ett smått kaotiskt sätt att organisera mina böcker, men för mig funkar det. Jag har en klassisk Billy från Ikea stående vid sängen. På det hyllplanet som är i sängplan, så att säga, ligger de böcker (och tidskrifter och häften) jag läser just nu, borde läsa just nu, låneböcker från bibliotek samt de som är nyligen införskaffade. Just nu är det t ex Ondskans Förvandling av Georg Trakl och en novellsamling av Mirjam Tuominen. Nästa hylla är de som jag ska läsa om lite längre tid, lånat av bekanta samt en del favoriter som jag vill ha inom en armslängds avstånd (här finns Dostojevskij ... m m), en del av de böcker jag använder för pågående arbeten ligger också här, samt några nyligen avslutade som jag vill skriva några rader om (vilket jag, ibland, gör). Resten av hyllorna har jag i allmänhet (även om det inte är så strängt) delat i i fack- och skönlitteratur, samt efter storlek.
Jag har ingen bokstavsordning någonstans men brukar försöka sätta ihop efter författare. På det stora hela skulle jag nu behöva lite mer plats. En del böcker som jag inte gillar något vidare och förmodligen aldrig kommer läsa om ligger till och med i källaren.

Det var allt för mig idag. Glad påsk!

Nu går det för övrigt utmärkt följa och kommunicera med mig på twitter också.

9 kommentarer:

 1. Det är inte så dumt att ha hyllplan som är ägnade åt pågående läsning. Sparar tid och man får faktiskt lite koll (på ytan iaf...)Det där med obegränsat med plats är väl alla bokälskares dröm. Glad Påsk på dig också!

  SvaraRadera
 2. Tänk, jag glömmer alltid mina fackböcker... på något sätt räknar jag inte in dem bland böckerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag glömde mina kokböcker. De finns i köket.

   Radera
 3. Ah, intressant! Tycker det är jättekul att läsa allas svar på den här frågan för det verkar skilja sig ganska mycket :)

  SvaraRadera
 4. Å, drömmen att faktiskt ha ett hyllplan som tillägnas pågående läsning. Dessa böcker hamnar oftast bara i en hög någonstans för mig, gärna på golvet vid sängen.

  SvaraRadera
 5. Spännande att läsa om allas bokhyllor. Och skönt att höra att det inte bara är jag som inte följer alfabetet strikt ^^

  SvaraRadera
 6. Jag reserverade ett bokhylleplan för att läsa, men tyvärr har det blivit kaos där också.. Ska jag hitta något så är det alfabetet som gäller, inget annat funkar!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar tänket med dina hyllplan i sovrummet! En fördel med lite mer osorterat är ju att man kan bli överraskad ibland och påmind om böcker man kanske glömt bort!

  SvaraRadera
 8. Glad Påsk! Jag hade ungefär samma tanke med bokhyllan i sovrummet men den försvann på något vis i röran.

  SvaraRadera